پرستار به آلمانی2022-11-15

مهاجرت پرستاران به آلمان پرستاری در آلمان شرایط+درآمد اریکا

در این روش نیز اثبات تمکن مالی نیاز است و دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده در حال حاضر امکان‌پذیر اما زمان‌بر می‌باشد. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر در این زمینه را در مقاله مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل در رشته پرستاری بخوانید. شواهد نشان می‌دهد که صنعت بهداشت و درمان آلمان فقط در همین سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۵۰٬۰۰۰ پرستار بیشتر نیاز دارد. به همین دلیل چندان جای تعجب نیست که به شدت دنبال جذب پرستاران خارجی برای کار در مراکز درمانی و مراقبت از بیماران و سالمندان باشد. بیشتر با شرایط، فرآیند، هزینه و مدارک تحصیل پرستاری در آلمان آشنا می‌شویم. همچنین النورا صفر تا صد تحصیل در رشته پرستاری از مشاوره و پذیرش تحصیلی تا اخذ ویزای دانشجویی همراه شما خواهد بود.

برای آگاهی از قوانین جدید مهاجرت پرستاران به آلمان به صفحه موسسه مهاجرتی اریکا مراجعه کنید. برای اطلاعات بیشتر و راهنمایی جامع‌تر در مورد انتخاب بهترین شهر برای کار پرستاری در آلمان، حتماً مطلب جداگانه ما را در این زمینه مطالعه کنید. در آنجا می‌توانید با جزئیات بیشتر در مورد هر شهر، مزایا و معایب آن، و مقایسه آنها با یکدیگر آشنا شوید. سیستم بهداشت و درمان آلمان، یکی از بهترین‌های جهان است و همه مهاجران، از جمله کادر درمان، از خدمات درمانی باکیفیت و رایگان بهره‌مند می‌شوند. علاوه بر این، برنامه‌های رفاه اجتماعی آلمان، شامل بیمه بیکاری، بازنشستگی و حمایت از کودکان، امنیت خاطر را برای مهاجران به ارمغان می‌آورد.

در برنامه مهاجرت به آلمان به عنوان پرستار، توجه به هزینه های زندگی همواره از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. باید توجه داشته باشید که هزینه زندگی در آلمان از شهر و منطقه ای به منطقه دیگر مطمئنا با تفاوت هایی همراه است. گران ترین مناطق برای زندگی در آلمان باواریا و بادن وورتمبرگ و ارزان‌ترین مناطق برای زندگی محله های ساکسونی-آنهالت، زاکسن و نیدرزاکسن هستند. همچنین هر فرد می تواند با توجه به شرایط و علاقه خودش برای کار پرستاری در آلمان شیفت مورد نظر خود را انتخاب کند. یکی از بزرگترین مزیت های حضور در دوره های کمک پرستاری در آلمان این است که متقاضیان از همان ابتدای دوره آموزش حرفه ای در ازای بخشی از فعالیت های خود در طی دوره عملی، حقوق ماهیانه دریافت می کنند. مصاحبه در سفارت آلمان، مرحله مهمی در مسیر مهاجرت پرستاران به این کشور است.

درخواست پذیرش خود را به دانشگاه مورد نظر یا مرکز درمانی (دوره اوسبیلدونگ) ارسال کنید. به عنوان پرستار در آلمان شما به مراقبت عمومی از بیماران خواهید پرداخت، در عین حال تعویض پانسمان زخم، رسیدگی به بهداشت ابتدایی بیمار، دادن دارو و … نیز جزء وظایف پرستاران می‌باشد. آلمان یکی از امن‌ترین کشورهای جهان است و زیرساخت‌های شهری پیشرفته و سیستم حمل و نقل عمومی کارآمد، زندگی را برای ساکنان آسان می‌کند. سیستم رفاه اجتماعی قوی و تعادل بین کار و زندگی، کیفیت زندگی را در آلمان به سطح بالایی می‌رساند. برای افزایش شانس دریافت ویزا، ارائه گواهی حساب مسدود شده (Sper­rkon­to) به عنوان مدرک تمکن مالی توصیه می‌شود. این قانون همچنین دسترسی به بازار کار را برای متخصصان فناوری اطلاعات، دستیاران پرستاری، بنیانگذاران کسب و کار و کارکنان کوتاه‌مدت خارجی آسان‌تر می‌کند.

تمامی این هزینه مهاجرت پرستار به آلمان و همچنین هزینه های زندگی و یافتن کار در این کشور توسط دولت پرداخت خواهد شد. اما بهتر به طور کلی در آلمان هزینه های زندگی به نسبت سایر کشورهای اروپایی مناسب بوده و از جمله کشورهایی در اتحادیه اروپاست که هزینه های مواد غذایی به نسبت در آن به صرفه است. عواملی چون شهر محل اقامت، نوع فعالیت، تخصص و تجربه شغلی و تحصیلی در میزان حقوق ماهانه پرستار در آلمان تاثیر بالایی دارد. توجه کنید این ویزا، نوعی ویزای آوسبیلدونگ پرستاری آلمان است که با ویزای جاب آفر فرق می کند. توجه داشته باشید که مهاجرت به آلمان از طریق انرکنونگ محدودیت سنی مشخصی ندارد اما عموماً افراد تا 45 سال شانس موفقیت بیشتری دارند. نکته مهم اینجاست که 3 سال سابقه کار کمترین میزان سابقه مورد نیاز است و با افزایش سن متقاضی، مدت زمان سابقه مورد نیاز نیز افزایش می‌یابد.

تحصیل پرستاری در آلمان به دلیل نیاز بالای کشور به نیروی پرستاری، می‌تواند راهی مؤثر برای اخذ اقامت و پاسپورت آلمان باشد. دانشجویان این رشته می‌توانند در حین تحصیل به عنوان کمک پرستار کار کرده و بخشی از هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان، می‌توانید با موسسه MIE تماس بگیرید و سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ همگانی مطرح کنید. برای تحصیل در رشته پرستاری در آلمان، معمولاً نیاز به دیپلم دبیرستان یا معادل آن (مانند A-level) دارید. همچنین، باید مدرک زبان آلمانی با سطح B2 برای برنامه‌های دانشگاهی و برای دوره‌های آوسبیلدونگ ارائه دهید.

تمرکز بر مدیریت مراقبت‌های بهداشتی، استراتژی مدیریت و اقتصاد سلامت بوده و مسیر شغلی شامل مدیر مراقبت‌های بهداشتی، مدیر بیمارستان، مشاور و مدیر بالینی است. پس از پذیرش، دانشجویان سه سال آموزش نظری و عملی را گذرانده و حقوق ماهیانه بین 400 تا 1100 یورو دریافت می‌کنند. این برنامه شامل 2100 ساعت آموزش نظری و 2500 ساعت تجربه عملی در بیمارستان است. فارغ‌التحصیلان می‌توانند در بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، خانه‌های سالمندان و … مشغول به کار شوند. باید از مقامات استانی که قصد اقامت در آن را دارید بپرسید چه مدارکی نیاز است و ترجمه رسمی مدارک را به همراه کپی برابر اصل برای آنها بفرستید. این برنامه که به آموزش تئوری و عملی می‌پردازد، برای افرادی ساخته شده است که علاقه مند به دنبال کردن شغل پرستاری در آلمان هستند اما تحصیلات لازم را ندارند.

فرصت‌های شغلی متنوعی در زمینه‌های مختلف پرستاری مانند پرستاری عمومی، پرستاری کودکان، پرستاری سالمندان، بیهوشی و انکولوژی در انتظار شماست. همچنین، می‌توانید در کنار پزشکان، داروسازان و سایر اعضای کادر درمانی، در تیم‌های چندرشته‌ای فعالیت کنید و تجربیات ارزشمندی کسب کنید. با تسلط به زبان آلمانی و ارائه گواهی مهارت زبان آلمانی B1/B2 – GOETHE/TELC/OSD، می‌توانید به راحتی با بیماران و همکاران خود ارتباط برقرار کنید و در محیط کار خود بدرخشید. یکی از مهم‌ترین دلایلی که پرستاران را به مهاجرت به آلمان ترغیب می‌کند، درآمد مناسب در این کشور است. به‌طور میانگین، پرستاران با کمتر از دو سال سابقه کاری حدود 2000 یورو در ماه درآمد دارند. از دیگر الزامات که در مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان نیز به آن اشاره می‌کنیم، داشتن مهارت‌های زبان آلمانی در سطح حداقلB1 است.

بله، شما می‌توانید با ویزای پیوست خانوادگی برای همسر و فرزندان زیر 18 سال اقدام کنید. هزینه‌های زندگی در آلمان به عوامل مختلفی مانند شهر محل سکونت، سبک زندگی و انتخاب محل مسکن بستگی دارد. به طور کلی، هزینه‌های زندگی در آلمان نسبت به برخی کشورهای اروپایی دیگر مناسب‌تر است و به خصوص هزینه مواد غذایی در این کشور نسبت به سایر کشورها مقرون به صرفه‌تر است. به دلیل اهمیت و حساسیت در ارائه اطلاعات مهاجرتی، تمامی مطالب پارسی کانادا توسط تیم تولید محتوا با تایید نهایی کارشناسان ارشد و وکلای مهاجرتی دارای مجوز منتشر می‌شود. پارسی کانادا خود را مسئول ارائه اطلاعات جامع، دقیق و درست در حوزه مهاجرت می‌داند و در این مسیر از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند. وظیفه پرستاران شامل مشاهده مستقل، راهنمایی، حمایت و مراقبت از بیماران، انجام آزمایش ، اعم از سرپایی و بستری است.

آمارها نشان می‌دهند، بیش از 60 درصد پرستاران خارجی شاغل، از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا، مهاجرت کاری به آلمان داشته‌اند و این تعداد در حال افزایش است. این ویزا به متقاضیان اجازه می‌دهد تا به مدت 6 ماه در آلمان به دنبال کار بگردند. هر چقدر پرستار تجربه بیشتری داشته باشد مدت زمان دوره ایشان کمتر خواهد بود. آلمان یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت پرستاران به آلمان و استخدام پرستار در آلمان است و درصد موفقیت ویزاهای کار صادر شده آن برای ایرانیان به شرط انجام صحیح پروسه بالاتر از همه کشورها است. شاید تنها ایراد مهاجرت پرستاران به آلمان با ویزای جستجوی کار، عدم قابلیت تمدید آن باشد. ویزای جستجوی کار و همچنین انواع ویزای کار آلمان برای پرستاران، متقاضی را مجاز به ادامه تحصیل نمی کنند.

این پروسه ممکن است چندین ماه طول بکشد و هزینه‌های مرتبط با آن نیز ممکن است بسته به هر ایالت متفاوت باشد. بسیاری از ایالتهای آلمان، پشتیبانی مالی و مشاوره برای این پروسه ارائه می‌دهند. یکی از مسیرهای ورود پرستاران به آلمان و طی نمودن فرایند معادلسازی مدارک در کشور آلمان ورود از طریق ویزا برای تشخیص مدارک یا ویزای A17 است. آلمان به دلیل ارائه نیروی کار در بخش‌های بهداشتی و درمانی، به یکی از مقاصد اصلی پرستاران بین‌المللی تبدیل شده است. بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت آلمان (BMG)، این کشور تا سال 2030 به بیش از 500,000 پرستار جدید نیاز دارد. دولت آلمان شرایط ورود پرستاران را به دلیل نیاز به نیروی کار پرستارساده‌تر کرده و برنامه‌هایی مانند ویزای A17 و سیستم Anerkennung  را برای انجام این پروسه ارائه می‌دهد.

پس از اخذ تاییدیه‌های لازم از مراجع ذیصلاح در آلمان، ویزای جاب آفر صادر شده و متقاضی می‌تواند به این کشور مهاجرت کند. این روش به دلیل تضمین شغلی قبل از مهاجرت، از محبوبیت بالایی برخوردار است. معمولا مدت زمان اقامت در این روش چهار سال است و پس از آن، امکان تمدید ویزا وجود دارد. با این حال، چالش هایی نیز برای مهاجرت و زندگی پرستاران خارجی در آلمان وجود دارد. همچنین، فشار کاری بالا به‌ویژه در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی پرتردد، می‌تواند بر متقاضی مهاجرت پرستاری به آلمان تاثیرگذار باشد. فرهنگ کاری متفاوت و نیاز به تطبیق با قوانین و استانداردهای جدید نیز از چالش‌های دیگر است.

بعد از دوره کارآموزی شما به عنوان یک پرستار می توانید در محیط های متنوعی مشغول به کار شوید. همچنین شما محدودیتی از بابت شهر انتخابی برای انجام فعالیت حرفه ای خود نخواهید داشت و در نتیجه می توانید در بیمارستان، خانه سالمندان، مراکز بهداشتی، مراکز مراقبتی و یا تخصصی در آلمان کار کنید. خدمات مراقبت کوتاه مدت و یا مراقبت های سرپایی، از دیگر گزینه های موجود محسوب می شوند. البته توجه داشته باشید که علاقه مندان امکان حضور در این دوره ها به صورت پاره وقت را نیز خواهند داشت که در این صورت طول دوره نیز بیشتر خواهد شد. برای متقاضیانی که می خواهند در دوره کارآموزی پرستاری در آلمان شرکت کنند، دو بازه زمانی برای ورود به این دوره در ماه مارس و ماه سپتامبر تعیین شده است.

آزمون Kenntnisprüfung یک آزمون دولتی است که برای قبولی پزشکان خارجی برای اخذ مجوز دائمی کامل برای طبابت در آلمان لازم است. آزمون کنتنیسه شامل آماده سازی و شرکت در یک آزمون تئوری و عملی در یک دانشکده پرستاری در آلمان است. به بیان دیگر، آزمون کنتنیسه یک آزمون ارزیابی متقاضیان دریافت مجوز کار و فعالیت به عنوان پرستار در آلمان است. مجوز آزمون kenntnisse توسط دولت آلمان ارایه می شود و دارای اعتبار نامحدود است. به طور کلی داشتن دیپلم دبیرستان با معدل خوب، مدرک زبان آلمانی حداقل B2 و ارائه مدارک مورد نیاز دانشگاه یا مدرسه حرفه‌ای الزامی است.

سپس، می‌توانید از طریق جستجو برای پیشنهاد شغلی در بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی آلمان اقدام کنید. پس از دریافت پیشنهاد شغلی، برای دریافت ویزای کاری آلمان درخواست دهید و پس از ورود به آلمان، در دوره‌های معادل‌سازی و کارورزی شرکت کنید تا به طور رسمی به عنوان پرستار در آلمان مشغول به کار شوید. با توجه به نیاز روزافزون آلمان به نیروی متخصص در حوزه سلامت، شرایط برای مهاجرت پرستاران ایرانی به این کشور بسیار مساعد است. پرستاران می‌توانند با تحصیل در دوره‌های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان یا معادل‌سازی مدارک تحصیلی خود، به سرعت وارد بازار کار این کشور شوند. داشتن تسلط به زبان آلمانی در سطح B2 و گذراندن دوره‌های کارورزی از جمله الزامات مهاجرت به آلمان است.

کشور آلمان به عنوان یکی از قطب‌های اقتصادی و اجتماعی اروپا، همواره مقصدی جذاب برای مهاجران، به ویژه متخصصان حوزه سلامت، بوده است. پرستاران به عنوان یکی از ارکان کلیدی سیستم بهداشت و درمان، از تقاضای بالایی در این کشور برخوردارند. خوشبختانه، پرستاران واجد شرایط از کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا، می توانند تا چهار سال در آلمان کار و زندگی کنند و پس از آن، برای تمدید ویزا و یا حتی دریافت اجازه کار و اقامت دائم اقدام نمایند. این مسیر، پس از هشت سال، به شما امکان ثبت درخواست شهروندی آلمان را نیز میدهد. در این بخش از مقاله به بررسی روش‌های مهاجرت پرستاران به آلمان می‌پردازیم.

اگر ارائه مدرک زبان آلمانی را در نظر نگیریم؛ در اولین مرحله در پروسه معادل سازی مدارک در این کشور، پرستاران میبایست مدارک تحصیلی خود را به ایالت مورد نظر در آلمان ارسال کنند. در این حین مدارک شما بررسی میشود و در صورتی که دانشگاه و مدرک شما مورد قبول باشد به اصطلاح بشاید یا تاییدیه آن را دریافت خواهید کرد. آلمان به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان، همیشه در جستجوی نیروهای حرفه‌ای و متخصص در حوزه‌های مختلف از جمله پرستاری است. پرستاران با تجربه و مهارت‌ بالا در این کشور می‌توانند از فرصت‌های شغلی بی‌نظیری بهره‌مند شوند. اما قبل از اینکه بتوانید این فرصت‌ها را به دست آورید، باید مدارک مهاجرت پرستاران به آلمان را به دقت آماده کنید. این مدارک نه تنها کلید ورود به آلمان هستند، بلکه نشان‌دهنده صلاحیت‌ها و توانایی‌های شما نیز می‌باشند.

متناسب با اینکه در دانشگاه سراسری یا دانشگاه آزاد تحصیل کرده اید محل دریافت «مهر ترجمه بلامانع است» متفاوت است. منتظر باشید تا درخواست پذیرش شما بررسی شود که این بررسی حدود ۳ تا ۴ هفته طول می‌کشد. کار در بخش مراقبت های سرپایی می تواند جذابیت های متعددی داشته باشد که در ادامه به آن اشاره می کنیم. درصد اطمینان پذیرش در این دوره برای متقاضیانی که بین 18 تا 35 سال سن دارند، بیشتر است. اطلاعات من را برای دفعه بعدی که می خواهم دیدگاه ارسال کنم در مرورگر ذخیره کن. این مقاله توسط خانم سنا شرهانی نویسنده و پژوهشگر برجسته در حوزه مهاجرت و روش‌های قانونی مهاجرت نوشته شده است.

همچنین، معادل‌سازی مدرک تحصیلی در آلمان نیز یکی از مراحل مهم این فرآیند است. آن چه که برای تحصیل آوسبیلدونگ پرستاری باید بدانید این است که حداقل مدرک مورد نیاز دیپلم دبیرستان می باشد و هم چنین متقاضیان میبایست مدرک B2 زبان آلمانی را ارائه نمایند. طول دوره پرستاری 3 سال می باشد که افراد واجد شرایط می توانند تا دو و نیم سال از این پروسه بکاهند. حقوق دوره های آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان بالاتر از سایر دوره های آوسبیلدونگ می باشد. پیش نیاز دریافت ویزای کار پرستاری در آلمان، جلب نظر یک کارفرمای معتبر و دریافت پیشنهاد کار است.

مبلغ کل کمک‌های اجتماعی در ماه 40.45٪ از درآمد ناخالص کارمند است، اما کارفرما نیمی از هزینه را پوشش می‌دهد، به این معنی که شما باید تنها 20% را بپردازید. از آنجایی که کارمندان به سیستم دولتی کمک می‌کنند، حق دریافت غرامت نیز دارند. در این مرحله هنگامی که در ایران هستید کارفرمای (بیمارستان) موردنظر را پیدا کرده و وارد مذاکره می شوید. دوره تحصیل پرستاری در آلمان از همان روز اول همراه با آموزش عملی در کنار مبانی نظری است. شما به عنوان یک دانشجوی بین المللی در سیستم مراقبت‌های بهداشتی قوی آلمان و دسترسی به امکانات و روش‌های پیشرفته آموزش می‌بینید.

جاب آفر یک گام بسیار مهم در فرآیند مهاجرت و استخدام پرستاران محسوب می‌شود؛ زیرا این کار مبنایی برای ارتباط بین کارفرما و پرستار است. برای این کار، شما باید یک پیشنهاد شغلی معتبر از سوی یک کارفرمای آلمانی (بیمارستان، درمانگاه و یا حتی یک مطب) دریافت نمایید. برای این کار می‌توانید از موسسات کاریابی خارج از کشور که مجوز ایران را دارند و همچنین موسسه مهاجرتی مونارک کمک بگیرید. این روش برای پرستارانی مناسب است که از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد شغلی دریافت کرده باشند. در این روش ابتدا از طریق سایت‌ های کاریابی، شبکه‌ های اجتماعی حرفه ‌ای (مانند LinkedIn) و آژانس ‌های کاریابی می ‌توانید به دنبال فرصت ‌های شغلی بگردید. پس از موفقیت در مصاحبه ‌های کاری و دریافت پیشنهاد شغلی رسمی از کارفرما، درخواست ویزای کار را می دهید.

معادل سازی مدارک به این معناست که مدارک تحصیلی دانشگاهی مورد تایید دولت آلمان واقع شود و دانش شخص اثبات شود. زمانی که معادل سازی صورت بگیرد و صلاحیت شما تایید شود، بقیه مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان به مراتب آسان‌تر خواهد بود. برای اینکه بتوانید به آلمان مهاجرت کنید، باید اثبات کنید که توانایی مالی کافی برای زندگی در این کشور را دارید. ارائه مدارک مرتبط با قراردادهای کاری از کارفرمایان آلمانی می‌تواند به اثبات توانایی مالی شما کمک کند. قرارداد کاری نشان‌دهنده این است که شما می‌توانید هزینه‌های زندگی خود را بدون نیاز به کمک‌های دولتی تامین کنید. همچنین مدارک اضافی شامل صورتحساب‌های بانکی، اسناد مربوط به دارایی‌ها، و یا مدارک درآمد می توانند کمک کننده باشند.

پرستارانی که هنوز کارفرمایی پیدا نکرده اند، می توانند تنها با بخشی از مدارک تایید شده و با ویزای a17 که 18 ماه زمان دارد،  به آلمان مهاجرت کنند تا معادل‌سازی مدرک پرستاری در آلمان را پیگیری نمایند. پس از اخذ تائید حرفه‌ای کامل، پرستار حداکثر یک سال فرصت دارد تا در آلمان به جستجوی شغل و کار مناسب و مرتبط با تحصیلات خود بپردازد. بنابراین، در این روش نیاز به اثبات تمکن مالی وجود دارد و البته دریافت ویزای همراه ممکن نیست. مهاجرت پرستاران به آلمان از جمله فرصت‌هایی است که برای افراد شاغل در حرفه پرستاری به وجود می‌آید. برخورداری از حقوق مکفی، اقامت موقت یا دائم در آلمان، خدمات تامین اجتماعی و امکان همراه داشتن خانواده از جمله مزایای اشتغال به‌عنوان پرستار در کشور آلمان است.

افزایش نیروی کار در رشته پرستاری در کشور آلمان باعث بهبود شرایط کاری پرستاران در آلمان نیز می شود. همین امر باعث می شود که کشور آلمان به عنوان یک مقصد ایده آل برای مهاجرت پرستاران تبدیل شود. مهاجرت پرستاران به آلمان فرصتی بی‌نظیر برای پرستاران و خانواده آنها است تا در یکی از پیشرفته‌ترین نظام‌های سلامت جهان وارد شوند. در حقیقت، شغل پرستاری در آلمان می‌تواند راهی مطمئن برای تحقق اهداف حرفه‌ای و شخصی پرستاران و خانواده آن‌ها باشد. شرایط پرستاری در آلمان با توجه به نیاز شدید این کشور به نیروی کار در این حوزه، از وضعیت مناسبی برخوردار است.

قبلا در مقاله کاملی به موضوع کارآموزی در آلمان پرداخته‌ام که اگر خواهان مهاجرت از طریق کارآموزی می‌باشید، می‌توانید نخست مقاله یادشده را مطالعه نمایید. یکی از مهم‌ترین مراحل اخذ ویزای کار پرستاری و شرایط لازم برای مهاجرت پرستاران به آلمان، داشتن و ارائه مدرک تحصیلی مرتبط  است. یعنی شما برای مهاجرت به این کشور باید حداقل مدرک کارشناسی پرستاری را داشته باشید و یا دو سال به صورت تمام وقت در یکی از رشته‌های مرتبط با پرستاری تحصیل کرده باشید. اگر شما هم دنبال‌‌کننده اخبار مربوط به مهاجرت به آلمان باشید، احتمالا اطلاعاتی درباره افزایش آمار و شمار مهاجرت پرستاران به این کشور نیز دریافت کرده‌اید. این آمار و ابراز نگرانی‌های مسئولان مربوطه، گواه بر این موضوع هستند که پرستاران در ایران از شرایط کاری و وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند. به همین دلیل، این قشر مجبور می‌شوند مسیر شغلی و فعالیت حرفه‌ای خود را در کشوری دیگر ادامه و سپری کنند.

پیش‌بینی می‌شود که حدود ۷۰۰,۰۰۰ پرستار تا سال ۲۰۳۰در این کشور کمبود داشته باشد. این کمبود به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش سن جمعیت، بازنشستگی پرستاران شاغل و کمبود فارغ‌التحصیلان پرستاری ایجاد شده است. اکنون با تصویب قوانین جدید، شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان تسهیل شده است. آلمان با سیستم مراقبت‌های بهداشتی پیشرفته و نیاز فزاینده به کادر پزشکی متخصص، به ویژه پرستاران، فرصتی بی‌نظیر برای مهاجرت و ساختن آینده‌ای روشن در اختیار شما قرار می‌دهد. با دریافت ویزای کار و ورود به بازار کار پررونق آلمان، می‌توانید از مزایای متعددی نظیر حقوق و بیمه بازنشستگی عالی، بیمه سلامت جامع، بیمه بیکاری در صورت نیاز، و نرخ مالیات مناسب بهره‌مند شوید. یکی از روشهای رایج برای مهاجرت پرستاران به آلمان، شرکت در دوره های کارآموزی یا Praktikum است.

تخمین زده می‌شود که تا سال 2030 نیاز به 300,000 پرسنل پرستار در آلمان افزایش یابد. بازار کار کشور آلمان به‌منظور پاسخگویی به کمبودهای مهارتی به‌طور فعال به دنبال استخدام پرستار از خارج از کشور، به‌خصوص از مناطق غیر اتحادیه اروپا است. در حال حاضر، تعداد پرستاران خارجی از پرستارهای مهاجر کشورهای عضو اتحادیه اروپا بیشتر است. چنانچه کار خود را به عنوان پرستار در آلمان در یکی از بیمارستان‌ها برای ۲ سال ادامه دهید، به صورت خودکار واجد شرایط اقامت دائم یا بلوکارت اتحادیه اروپا خواهید بود. دوره استاندارد تحصیل کارشناسی پرستاری در آلمان ۷ ترم است و حدود ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد. تمرکز آموزش بر علوم پرستاری، مراقبت‌های پیشرفته از بیمار، مدیریت مراقبت‌های بهداشتی و تحقیق است.

در صورتی که متقاضی پس از اتمام دوره آوسبیلدونگ به کار تمام وقت در آلمان مشغول شود می تواند بعد از چند سال برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام نماید. همچنین حداقل حقوق آوسبیلدونگ پرستاری در آلمان در آمارهای موجود، بین 1200 تا 1500 یورو در ماه گزارش شده است. دقت داشته باشید که کارت شانس آلمان از سال 2024 به طور رسمی جایگزین ویزای جستجوی کار آلمان شد. در ادامه هر یک را به تفصیل شرح می‌دهیم اما فراموش نکنید که اخذ این ویزاها مهم‌ترین روش های مهاجرت پرستاران به آلمان نیست! سطح مدرک زبان مورد نیاز برای ویزای پرستاری آلمان را کارفرما تعیین می کند.در واقع در صورت تایید عدم نیاز به مدرک زبان توسط کارفرما، لزومی به تحویل این مدرک به سفارت وجود ندارد.

تنها لازم است اطلاعات خود را در زمینه مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان تکمیل نمایید و از یک مشاور یا موسسه مهاجرتی کمک بگیرید. حالا که با مراحل اخذ ویزای پرستاری آلمان آشنا شدیم، بد نیست مروری نیز بر وضعیت آلمان برای استخدام پرستاران داشته باشیم. پیش‌تر اشاره کردیم که آلمان به دلیل افزایش میانگین سنی و جمعیت سالمندی، در چند سال اخیر با رشد منفی جمعیت مواجه شده است. از طرف دیگر، به علت سطح بالای استانداردهای زندگی و کیفیت بالای خدمات سیستم درمانی این کشور، نیاز و تقاضا استخدام پرستاران در آلمان نیز به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. به بیان ساده‌تر، به دلیل کاهش نیروی انسانی جوان و کارآمد در آلمان، نیاز این کشور به کادر درمان افزایش یافته و این موضوع باعث بهبود بازار کار پرستاران در آلمان شده است. یکی از مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان، معادل‌سازی مدرک پرستاری است که شما به عنوان یک پرستار باید انجام دهید تا مدرک پرستاری شما در این کشور به رسمیت شناخته شود.

این مهارت زبانی نه تنها برای تعامل با بیماران و همکاران ضروری است، بلکه برای موفقیت در زندگی روزمره در آلمان نیز اهمیت دارد. مدارک زبان برای پرستاران مهاجر به آلمان معمولاً شامل نتایج آزمون‌های معتبر  مانند ÖSD, TELC یا Goethe-Zertifikat است. برای اکثر موقعیت‌ها، نیاز به مدرک B2 در این آزمون‌ها دارید که نشان‌دهنده توانایی شما در برقراری ارتباط موثر به زبان آلمانی است. بنابراین، بهتر است از الزامات خاص هر موقعیت شغلی یا برنامه مهاجرتی آگاه باشید و مدارک زبان خود را با دقت آماده کنید. این مدارک نقش حیاتی در تأیید صلاحیت‌های شما برای کار و زندگی در آلمان ایفا می‌کنند.

یکی دیگر از روش های مهاجرت پرستاران به آلمان، مهاجرت از طریق برنامه های آموزشی می باشد. این روش برای پرستارانی است که می ‌خواهند از طریق تحصیل یا گذراندن دوره ‌های آموزشی به آلمان مهاجرت کنند. در این روش ابتدا باید دوره ‌های آموزشی یا دانشگاه ‌هایی که دوره ‌های مرتبط با پرستاری را ارائه می‌دهند، پیدا کنید. پس از ورود به آلمان و تکمیل دوره آموزشی یا تحصیلی، می ‌توانید به دنبال کار بگردید و ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهید. هزینه‌های روش مهاجرت پرستاران به‌‎دلیل عوامل خاصی متفاوت است.با توجه به سطح مهارت زبان، فرد متقاضی ممکن است مجبور شود در دوره‌های زبان شرکت کند. از طرف دیگر هزینه‌های اخذ مدارک یا گواهی‌های رسمی در کشور خود و ترجمه آن‌ها به آلمانی برای مهاجرت پرستاران باید در نظر گرفته شود.

این میزان حقوق نسبت به سایر رشته‌های آوسبیلدونگ بالاتر بوده و به دانشجویان کمک می‌کند تا هزینه‌های زندگی خود را تامین کنند. در این مسیر، داشتن مدرک تحصیلی معتبر، مدرک زبان B2 و آمادگی برای شرکت در دوره‌های تخصصی مورد نیاز از الزامات و پیش نیاز های این روش و مسیر ورود به کشور آلمان است. پرستاران بدون انجام کاری می‌توانند به‌عنوان کمک‌پرستار (Pflegehilfskraft) شروع به کار کنند و پس از کسب تجربه و مقایسه‌سازی مدارک، به جایگاه‌های رسمی‌تر ارتقا پیدا کنند. برای ورود پرستاران به کشور آلمان لازم است که دارای مدرک تحصیلی پرستاری یا معادل آن را داشته باشد. علاوه بر این، ارتباط به زبان آلمانی در محیط کاری و داشتن مدرک معتبر از الزامات اولیه است. مهاجرت از طریق جاب آفر از کارفرماهای مستقیم، مؤسسات کاریابی یا شرکت در دوره‌های آموزشی و کارآموزی دوره های پرستاری، مسیرهای محبوب برای ورود به این حوزه هستند.

این مسیر به‌ ویژه برای پرستارانی که هنوز مدارک آن‌ها معادل‌سازی نشده یا دارای سابقه کارنیستند، فرصتی عالی برای ورود به بازارهای کار آلمان است. یکی از روش های بسیار کارآمد برای متقاضیان بین المللی به منظور کار پرستاری در آلمان، شرکت در دوره آوسبیلدونگ پرستاری آلمان است. این دوره که به دوره کارآموزی در آلمان شهرت دارد، امکان تحصیل و کار همزمان را به متقاضیان می دهند. در این دوره متقاضیان به عنوان کمک پرستار در آلمان در بیمارستانی که با آن قرارداد دارند، دوره کارآموزی در آلمان را سپری خواهند کرد. بدیهی است که دولت آلمان برای کار پرستاران در کشور خود سختگیری‌هایی داشته باشد. همه‌ی ما میدانیم که پرستاری شغل مهمی است زیرا کار پرستاران در آلمان به سلامتی و جان مردم این کشور تاثیر میگذارد.

از طرف دیگر، آلمان به دلیل نیاز شدید به کادر درمان و همچنین وضعیت مطلوب اقتصادی، یکی از محبوب‌ترین مقاصد مهاجرتی است. مراحل مهاجرت پرستاران به آلمان، موضوعی است که می‌خواهیم در این مقاله از وب‌سایت موسسه مهاجرتی مونارک به آن بپردازیم. در سال‌های اخیر، تقاضا برای پرستار در آلمان به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. این موضوع، به دلیل کمبود نیروی کار در این حرفه و نیاز مبرم سیستم بهداشت و درمان آلمان به پرستاران متخصص است. به همین دلیل، پرستاران شانس بالایی برای دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ویزای کاری دارند.

اگر پرستار هستید یا به شغل پرستاری علاقه دارید باید بدانید که آلمان به دنبال جذب نیروی پرستار در این کشور است. بخش مراقبت‌های بهداشتی آلمان 7 میلیون کارمند دارد و بخشی است که بیشترین فرصت‌های شغلی را ارائه می‌دهد. در حال حاضر، آلمان حدود جایگاه شغلی خالی برای پرستاران دارد و انتظار داریم تا سال 2025 حدود 150،000 نیروی پرستار در آلمان مشغول کار شوند. پس به منظور بررسی دقیق شرایط خود برای مهاجرت به کشور آلمان به‌عنوان پرستار، فرم ارزیابی مهاجرت یا فرم ساده زیر را پر کنید. شرکت در دوره‌های کارآموزی معمولاً نیازمند سطح زبان B1 یا B2 زبان آلمانی است. همچنین کارفرمایان یا مؤسسات آموزشی معمولاً پشتیبانی‌های مالی، کمک‌هزینه زندگی یا حتی قراردادهای پس از اتمام دوره نیز ارائه می‌دهند.

از طرفی، برای امکان دریافت ویزای همراه و اجازه کار، باید اثبات کنید که می‌توانید از خانواده خود در کشور آلمان حمایت مالی کنید. این یعنی، باید درآمد کافی برای تأمین خود و خانواده‌تان و همچنین تهیه مکان مناسب برای زندگی را داشته باشید. البته در این مورد نیز جای نگرانی نیست؛ همان‌طور که بیان نمودیم، درآمد پرستارانی که توسط اریکا اقدام به کاریابی می‌کنند، به‌سادگی کلیه هزینه‌های زندگی آن‌ها و خانواده‌شان را تأمین می‌کند. همچنین اریکا قبل از ورود ایشان، محل زندگی مناسبی را برای افراد تهیه می‌کند تا سایر مراحل ویزا، به‌سادگی و با سرعت انجام شود. لازم به ذکر است که تنها همسر و فرزندان زیر 18 سال دانشجویان به عنوان همراه به آنها ملحق خواهند شد. یکی از الزامات اصلی برای مهاجرت پرستاران به آلمان، اثبات تسلط به زبان آلمانی است.

حقوق اوسبیلدونگ پرستاری آلمان به ازای هر سال تجربه بیشتر افزایش پیدا می‌کند و بین ۱۱۰۰ تا ۱۴۰۰ یورو در ماه متغیر است. برای مهاجرت پرستاری به آلمان، داشتن مدرک کارشناسی پرستاری و عضویت در نظام پرستاری ایران الزامی است. اگرچه داشتن سابقه کار الزامی نیست، اما می‌تواند شانس پذیرش و کاریابی را افزایش دهد. حداکثر سن مجاز برای کار پرستاری در آلمان 50 سال است، اما متقاضیان جوان‌تر شانس بیشتری برای پذیرش دارند. یک دیگر از شرایط لازم در فرآیند مهاجرت پرستاران به آلمان، ارزشیابی مدرک پرستاری یا انرکنونگ است. به این معنا که یک نهاد قانونی و معتبر در آلمان، تایید می‌کند مدرک تحصیلی پرستار خارجی که متقاضی فعالیت در آلمان است، با استانداردهای مشخص شده با شغل پرستاری در این کشور مطابقت دارد.

در متن زیر به برخی از رایج‌ترین روش ‌های مهاجرت کادر درمان به آلمان اشاره می ‌کنیم، لذا ما را همراهی کنید. نکته دیگری که باید در نظر گرفت این است که تمامی حقوق‌ها شامل مالیات بوده و پس از کسر مالیات به حساب فرد واریز می‌شود. همچنین پرستاری از مشاغلی است که شامل خدمات تامین اجتماعی از جمله بیمه درمانی، بیمه مراقبتی، بیمه بیکاری و بازنشستگی می‌شود. برای اینکه بتوانید به عنوان پرستار به کشور آلمان مهاجرت کنید، می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب کنید. البته شباهت‌هایی هم با هم دارند، اما نوع ویزایی که در هر کدام از این روش ها دریافت می‌کنید، بسیار متفاوت خواهد بود. حقوق دریافتی آنها در مقایسه با سایر مشاغل، به طور قابل توجهی بالا و رضایت‌بخش است.

این دوره‌ها به پرستاران اجازه می‌دهند مهارت‌های عملی خود را با استانداردهای آلمانی تطبیق دهند و تجربه کاری در محیط‌های بیمارستانی یا مراکز درمانی کسب کنند. کارآموزی معمولاً بین 6 تا 12 ماه طول می‌کشد و شامل آموزش‌های تئوری و عملی است. استفاده از ویزای A17 یا ویزای جستجو کار آلمان و دوره های آوسبیلدونگ از مسیرهایی است که امکان شرکت در این دوره ها را فراهم می کند. دولت آلمان برای پرستارانی که از خارج کشور به آلمان می‌آیند، برنامه‌هایی برای دوره‌های آموزش زبان آلمانی و معادل‌سازی مدارک بدون هزینه ارائه می‌دهد. البته برای این کار، شما باید مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B2 داشته باشید و پس از آن می‌توانید در دوره‌های معادل‌سازی پرستاری رایگان شرکت کنید. با هدف ارایه بهتر مطالب مرتبط با پرستاری در آلمان، این مطلب از دو بخش کلی با نام های «کار به عنوان پرستار در آلمان» و «تحصیل در رشته پرستاری» تشکیل شده است.

این ویزا تنها برای 6 ماه صادر می‌شود و فرد در طول این مدت می‌تواند برای یافتن کارفرما اقدام کند. پس از پیدا کردن کار، متقاضی تا مدت تعیین شده در ویزا می‌تواند به کار مشغول شود. بعد از اتمام زمان معین نیز، در صورت وجود شرایط، ویزا تمدید خواهد شد و حتی می‌توان برای ویزای بلند‌مدت و یا دریافت اقامت دائم نیز اقدام کرد. شرایط کاری پرستاران در آلمان به گونه‌ای تنظیم شده است که تعادل بین کار و زندگی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. شیفت‌های کاری به طور شش شب و شش روز مرخصی تنظیم می‌شوند و این انعطاف‌پذیری، امکان برنامه‌ریزی دقیق برای زندگی شخصی و تفریحات را فراهم می‌کند.

در این دوره، تسلط به زبان آلمانی در سطح B2 برای برقراری ارتباط مؤثر با بیماران ضروری است. ابتدا باید مدرسه مورد نظر خود را پیدا کرده و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید. با توجه به افزایش نیاز به پرستاران ماهر در این کشور، دولت آلمان قوانین و شرایط جدیدی را برای مهاجرت پرستاران در سال ۲۰۲۴ تصویب کرده است. آلمان، کشوری با تاریخ و فرهنگ غنی، زادگاه شخصیت‌های برجسته‌ای همچون یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر و نویسنده بزرگ آلمانی است. با برنامه‌ریزی دقیق و کسب اطلاعات لازم درباره شرایط مهاجرت پرستاران به آلمان، می‌توانید به راحتی رویای خود را تحقق بخشید و در این کشور پیشرفته و زیبا، زندگی جدیدی را آغاز کنید.

میزان حقوق پرستاران در آلمان، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های متقاضیان مهاجرت به این کشور، به‌ویژه متخصصان این حوزه است. حقوق پرستاران در آلمان از ماهیانه حداقل 1,340 یورو تا 4,620 یورو در ماه متغیر می‌باشد. در این قسمت، به بررسی عوامل موثر بر حقوق پرستاران در آلمان می‌پردازیم و میانگین حقوق این شغل را در ایالت‌ها، بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف، به‌طور جداگانه بررسی خواهیم کرد. در صورت عدم تایید مدرک شما، دوره‌های آموزشی 6 تا 12 ماهه برای معادل‌سازی در نظر گرفته می‌شود. هدف از این دوره‌ها، ارائه آموزش‌های لازم و آماده‌سازی شما برای کار در سطح استانداردهای پرستاری در آلمان است. علاوه بر این، مدارک تکمیلی مانند گواهی سلامت پزشکی، گواهی عدم سوءپیشینه، پاسپورت، ارائه سابقه کار در صورت نیاز و در برخی موارد نیز گواهی تایید مدارک تحصیلی از مرجع تخصصی آلمان نیز مورد نیاز باشد.

اگر قصد تحصیل در آلمان را دارید، می‌توانید با کارشناسان مجرب موسسه مهاجرتی MIE تماس بگیرید و از مشاوره رایگان برای بررسی شرایط خود بهره‌مند شوید. پرستارانی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند، اغلب مایلند خانواده خود (همسر و فرزندان زیر 18 سال) را نیز همراه ببرند. برای این منظور، دریافت ویزای همراه برای هر یک از اعضای خانواده ضروری است. وظایف آنها شامل مراقبت از بیماران، ارائه خدمات درمانی، آموزش به بیماران و خانواده‌هایشان، و همکاری با سایر اعضای تیم درمانی است. مهاجرت به آلمان به عنوان پرستار فرصت‌های زیادی را برای افرادی که به دنبال پیشرفت شغلی و زندگی بهتر هستند، فراهم می‌آورد. با شناخت دقیق از شرایط و مراحل لازم، می‌توانید به راحتی این مسیر را طی کرده و به بخشی از سیستم بهداشت و درمان آلمان تبدیل شوید.


منبع