هشت راه برای بهبود کاشی کار
نه تنها گنبد و مناره آن کاشی کاری شده، بلکه تمام سطوح آن از بالا تا پایین به همین طریق با کاشی مینایی پوشیده شده است. در سال ۱۳۲۸ خورشیدی، کتیبهٔ داخل بقعه کاشی کاری شد. کل هزینهٔ آینه کاری داخل بقعه حدود ۶۲ هزار تومان شد. تزئینات داخل بقعه سفیدکاری و گچ بری است. این بنا در داخل شهر جاجرم و در جنوب شرقی تپهٔ قلعه (نارین قلعه) واقع است. این شهر موطن و مدفن سلطانمحمد گنابادی، قطب دراویش گنابادی در اواخر قرن ۱۳ - اوایل قرن ۱۴ هجری قمری است و از آن زمان مورد توجه قرار گرفت و شهرت یافت، به نحوی که نام گناباد با نام وی مقرون شد. از این مسجد در منابع تاریخی با عنوان مسجد باباسوخته، مسجد عمر و مسجد سلطان ابوسعید بهادرخان یاد کردهاند. در اطراف این سه صحن، اتاقهایی بنا شده که برای اسکان عموم در نظر گرفته شده است. آل بویه در مسجد کتابخانهای بنا کرده بودند که فهرست کتابهایش در سه جلد قطور ثبت شدهبود. در تکمیل بقعه، ابتدا اتاق کوچکی را که روی قبر ساخته شده بود، تخریب کرده و به جای آن ساختمان بزرگی بنیاد نهاد که گنبد مزار روی آن قرار گرفت.
پوشش اول گنبد در سال ۱۳۴۵ قمری (۱۹۲۶ میلادی) پایان پذیرفت. عملیات ساختمان پوشش دوم گنبد که با استفاده از بتن آرمه و تیرآهن در سال ۱۳۷۰ قمری شروع شد به مدت یک سال به طول انجامید. کتیبه منار شکل گردنبند است که با خط ثلث سفید معرق بر زمینه گل و برگ آجری تزیین شده و بخشهای زیادی از آن ریخته است. تزیین آن به خط بنایی فیروزهای بر زمینه آجری به گونه مارپیچ از تکرار الله اکبر درست شده است. کتیبهٔ دور گنبد، آیاتی از سوره فتح («انا فتحنا لک فتحاً مبینا» تا آیهٔ «بل کان الله بما تعملون خبیرا») به خط ثلث و توسط مرتضی عبدالرسولی نوشته شد. گرانبهاترین اثری که از او باقیست، قرآن بزرگ کتابخانه آستان قدس رضوی است. ↑ سوهانیان حقیقی و نقدی، آستان قدس رضوی: متولیان و نایبالتولیهها، ۶۷. ↑ ۸٫۰ ۸٫۱ «اطلس تاریخ ایران». مسجد خضر شاه یا مسجد چهارمنار مربوط به سدهٔ ۹ تا ۱۰ قمری (امپراتوری تیموری) است و در یزد، محله چهار منار واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست. سنگنوشتهها در نیشابور بخشی از آثار تاریخی این شهر است که به چهار گونه «کتیبه تاریخی»، «سنگ نوشته قبر»، «کتیبههای سفالین» و «کتیبههای نوین» تقسیم میشود.
↑ سلطانحسین تابنده گنابادی (رضاعلیشاه) (۱۳۸۴)، نابغه علم و عرفان، انتشارات حقیقت، شهر تهران. ↑ هبةاله جذبی اصفهانی (۱۳۸۱)، رساله باب ولایت و راه هدایت، انتشارات حقیقت، شهر تهران. و ایجاد آسیبهای اجتماعی در این کلانشهر شده است و گسترش بیسابقه پدیده دستفروشی ناشی از بیکاری در رشت به چهره شهر خدشه وارد کرده است. پست و تلگراف: پیشینه دارترین ادارهٔ دولتی در کنارتخته با پیشینه بیش از ۱۱۲ سال نشاندهندهٔ ارج وارزش کُنارتختِه میباشد که در روزگار کهن تا به امروز این شهر درنگ گاه مسافران و کاروان های شیراز به بوشهر بوده است.سدیدالسلطنه بندرعباسی در روزگار قاجار از پست و تلگراف کنارتخته یاد کرده است.در کتاب : « کنارتخته و میراث تنگ جیز ساسانیان» گسترده از شهر کنارتخته و ساختمان های کاروانسرای صفوی و آب انبار سر کتل ملو گفتگو شده است. اکنون این مناره در نزدیکی دروازه کهن طوقچی جای گرفته و به همین شوند آن را به نامهای باقوشخانه و طوقچی نیز میخوانند و زمانی به شوند همسایگی با آرامگاه علی بن سهل، منار علی بن سهل نیز خوانده میشد. شروع شد. سپس، این بنا توسط جانشینان وی (محمدحسن گنابادی با لقب طریقتی صالح علی شاه و جانشین وی سلطانحسین تابنده گنابادی با لقب طریقتی رضاعلیشاه) و همچنین دوستان این افراد توسعه یافت، به نحوی که به تدریج به صورت مجموعهای وسیع مشتمل بر حسینیه، کتابخانه، مهمانسرا، اتاقهای پذیرایی زائرین، مرکز درمانی با نام بهبودستان با معماری سنتی درآمد.
در دورهٔ قطبیت محمدحسن گنابادی با لقب طریقتی صالح علی شاه، تکمیل بنای بقعه مزار سلطانی صورت گرفته است و مقبره به شکل مربع وسعت پیدا کرد و مساحت آن قریب ۶۴ متر مربع شد. دینامیت برگرفته از کلمه یونانی «dynamits» به معنی نیرو است در سال ۱۸۷۵ آلفرد نوبل نوعی دینامیت از ژلاتین انفجاری ساخت که مخلوط ژلاتینی شکل از ۹۲ درصد نیترو گلیسیرین و ۸ درصد نیترو سلولز بود که هنوز هم از مواد منفجره قوی صنعتی است. محفظه به هر شکل باشد، اتصالدهندهای که بند را در بالای اوبی محکم میکند یک شیء دکمهمانند کندهکاری شدهاست که به آن نِتسوکه گفته میشود. در آن هنگام نایب حسین به ملا رو کرد و گفت: دیدی؟ فرد رفت و پس از مدتی با دست خالی بازگشت و گفت: به من گفتند که هماکنون در تنگنا قرار دارم و برایم مقدور نیست؛ انشاالله چند روز دیگر کمک خواهم کرد. سنگ مزبور از معدنی در قاین، در نزدیکی املاک امیر شوکت الملک علم، با اجازه و اطلاع وی به بیدخت آورده و تراشیده شد. وی هم چنین تعدادی از سربازان خود را برای خدمت به مردم و برقراری امنیت در این منطقه مستقر کرد و با توجه به برقراری امنیت در دوران آل بویه و نزدیکی مقابر قریش به بغداد بسیاری از شیعیان بغداد در روزهای معینی از سال نظیر عاشورا یا عید غدیر به زیارت این منطقه میرفتند.
هنگامی که شما این مقاله را دوست داشتید، مایل به اطلاعات بیشتری در رابطه با کاشی با چسب وب سایت خود باشید.